تاریخچه : خیابان ولیعصر تهران یکی از مشهورترین و طولانی ترین خیابان های خاورمیانه محسوب می شود. طول خیابان ولیعصر 17٫9 کیلومتر می باشد.
در زمان حکومت ناصرالدین شاه قاجار، در غرب شهر تهران چند خیابان در امتداد هم طراحی و ساخته شدند. در حقیقت اینکار باعث ایجاد هسته اولیه خیابان پهلوی یا خیابان ولیعصر امروزی شد. این خیابان در زمان حکومت پهلوی اول به صورت یکپارچه در آمد. اینکار به تصمیم رضاخان پهلوی در سال 1300 برای اتصال کاخ سعدآباد تهران به کاخ مرمر صورت گرفت. هم چنین کاشتن درختان اطراف خیابان پهلوی و کشیدن نهر به منظور آبیاری درختان در این سال شروع شد.
خیابان ولیعصر امروزی برای نخستین بار در سال 1311 هجری شمسی قیر ریزی و آسفالت شد. خیابان پهلوی تا سال 1320 هجری شمسی جنبه خصوصی داشت و وزیران، سفرا، درباریان و خاصان از آن استفاده می کردند اما بعد از این سال، برای استفاده عموم آزاد گشت.
خیابان ولیعصر امروزی از میدان راه آهن تا میدان تجریش در منطقه شمیرانات کشیده می باشد. منطقه شمیرانات در دوره پهلوی به خاطر شکل ییلاقی اش چندان شباهتی به شکل مدرن امروزیش نداشت. به دلیل سازگاری چنار با آب و هوای مناسب تهران در اطراف این خیابان چنار کاشتند و دو حلقه چاه در سه راه زعفرانیه برای آبیاری درختان حفر نمودند. خیابان ولیعصر عج به دلیل وجود ردیف های منظم چنار شهرت جهانی پیدا کرده است. چنارهای خیابان ولیعصر تهران جزء میراث ملی کشور به شمار آمده و یکی از وظایف مهم شهرداری تهران محافظت و نگهداری از این درختان زیبا است.
بسیاری از بزرگراه ها و خیابان های اصلی شهر تهران در طول مسیرشان به شهرک ولیعصر مرتبط می گردد. هم چنین در طول این خیابان می توان به بسیاری از مراکز تفریحی، سینماها، موزه ها، بیمارستان ها، سفارتخانه ها، وزارتخانه ها و بویژه مراکز تجاری دسترسی داشت.
از مشکلات فعلی که در منطقه خیابان ولیعصر تهران وجود دارد می توان به از بین رفتن تدریجی درختان چنار قدیمی، معماری نامتوازن در اطراف خیابان، خرابی خیابان و حرکت نامتناسب اتوبوس های تندرو و وجود افزایش تعداد جانوران موذی در مسیر آبراه های خیابان اشاره کرد.
منبع: نشاط آوران
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0